The Plant-Based Athlete: A Game-Changing Approach to Peak Performance



Autorzy: Matt Frazier, Robert Cheeke



17 min czytania
9 rozdziałów



Spis treści:
1. Zbuduj szczytową formę w oparciu o dietę roślinną.
2. Rośliny są bogate w składniki odżywcze i ubogie w kalorie, więc schudniesz, jedząc więcej.
3. Białko jest istotne, ale jest zdecydowanie przeceniane.
4. Węglowodany złożone są najbardziej obfitym źródłem składników odżywczych.
5. Tłuszcze są niezbędnym składnikiem diety, ale nie wszystkie tłuszcze są sobie równe.
6. Suplementy powinny być traktowane jako uzupełnienie prawdziwej żywności.
7. Dobre nawyki i mentalność zwycięzcy doprowadzą Twój zasilany energią roślinną organizm do mety.
8. Dieta roślinna sprzyja Twojej wydolności fizycznej, zwierzętom i całej planecie.
9. Podsumowanie końcowe

Streszczenie

The Plant-Based Athlete (2021) rozwiewa wszelkie stereotypy, zgodnie z którymi nasze ciała potrzebują mięsa, jajek i nabiału, aby osiągnąć pełnię formy fizycznej. Opierając się na szeroko zakrojonych badaniach i wywiadach z profesjonalnymi sportowcami, pokazuje, że dieta roślinna faktycznie skutkuje lepszymi wynikami, czasem regeneracji i ogólnym stanem zdrowia.

Dla kogo?

  • Sportowców pragnących zyskać więcej energii, większą szybkość i krótszy czas regeneracji,

  • Osób, które chcą poprawić trawienie lub schudnąć,

  • Każdego, kto dba o dobro zarówno swoje jak I całej planety.

O autorach

Matt Frazier jest weganinem i bardzo promuje ten styl życia. Założył platformę internetową No Meat Athlete, której celem jest wspieranie i rozwój społeczności sportowców uprawiających sport, którzy swoją dietę oparli na roślinach. Matt Frazier dał się poznać również jako ultramaratończyk.

Robert Cheeke znany jest jako ojciec chrzestny kulturystyki wegańskiej. Jest autorem książek" Vegan Bodybuilding & Fitness", "Shred It!" i "Plant-Based Muscle". Regularnie współpracuje z No Meat Athlete, Forks Over Knives i Vegan Strong, Wiele podróżuje po świecie i dzieli się swoją historią transformacji - od chudego chłopca z farmy do dwukrotnego mistrza kulturystyki naturalnej.