Zamień chemię na jedzenie



Autor: Julita Bator



14 min czytania
8 rozdziałów

Dostępna wersja audio
Zaloguj się, aby odłsuchać w Playerze



Spis treści:
1. Wstęp
2. Warzywa i owoce – absolutna podstawa każdej diety
3. Miłość do mięsa w racjonalnym wydaniu
4. Tłuszcze w diecie
5. Co z tym cukrem?
6. Jak wybierać ryby?
7. Zamiana chemii na jedzenie
8. Podsumowanie

Streszczenie

Książka "Zamień chemię na jedzenie" autorstwa Julity Bator to przejrzysty poradnik, który diametralnie zmienia sposób patrzenia na codzienny jadłospis. Czytelnicy niniejszej pozycji znajdą tutaj nie tylko wiele porad o tym, jak wybierać produkty w sklepach, ale również o tym, na co zwracać uwagę w składach wszystkiego, co można znaleźć na półkach w supermarkecie.
To książka, która raz na zawsze rozprawia się z cukrem i tłuszczami, pokazując zdrowe zamienniki substancji, które warto włączyć do swojej diety w nieco innym wydaniu.

Dla kogo?

  • -dla osób dbających o linie,

  • -dla tych, którym zależy na zdrowym odżywianiu.

O autorze

Julita Bator to popularyzatorka nieprzetworzonej żywności i zdrowego odżywiania – w jej publikacjach radzi, jak wyeliminować szkodliwe składniki chemiczne z codziennego jadłospisu i jak przyrządzić smaczne, zdrowe i zarazem niedrogie posiłki dla całej rodziny.